Onze praktijk is gericht op sporters. Onder het mum van ‘meten is weten’ hebben we hiervoor een screeningsmethode ontwikkeld. In deze methode worden gegevens verzameld die betrekking hebben tot verschillende parameters zoals lenigheid, kracht, vetpercentage, … Hierdoor kunnen we het risicoprofiel inschatten en een preventief schema ontwikkelen. We werken hiervoor ook samen met verschillende disciplines (sportarts, podoloog, …).

Redcordtherapie

Redcordtherapie is een Noors concept dat gebruik maakt van instabiele koorden. Het wordt gebruikt bij verschillende doelgroepen. Niet enkel sporters, maar ook rugpatiënten kunnen hierdoor pijnvrij oefenen. Core stability is de laatste jaren enorm populair geworden. Lokale spieren vormen een stevig corset dat moet worden opgetraind na een letsel of preventief. Dit systeem is wetenschappelijk gefundeerd, en de resultaten zijn zeer goed.

Ook naar blessurepreventie scoort deze therapievorm goed.

We zijn in staat een onderzoek te verrichten naar verzwakkingen in het lichaam (weak links), hierdoor kunnen deze onmiddellijk worden opgetraind.

Een voorbeeld: Een sporter kan door zwaar te trainen een overbelastingsblessure in het onderste lidmaat ontwikkelen, die veroorzaakt wordt door een malpositie van het bekken. Deze malpositie aanpakken door middel van manuele therapie is sterk aangewezen, maar het risico op herval is groot. Deze sporter zal met Redcord oefeningen doen die de coördinatie verbeteren zodat de malpositie van het bekken wordt tegengegaan, en de kans op herval zal veel kleiner zijn.