Acugraph: ‘meten is weten’

AcuGraph (Miridia Tech) is een energetische screening waarbij Oosterse wijsheid gecombineerd wordt met Westerse technologie.

Het menselijk functioneren hangt af van het energetisch vermogen (Qi) van het lichaam om zowel fysische als psychische componenten op een zo goed mogelijke manier te laten werken.

Het energetisch vermogen is niet alleen een optelsom van de hoeveelheid energie die we bezitten, maar is ook een kwestie van de verdeling van de verschillende soorten energie in ons lichaam. Deze twee samen bepalen in hoeverre we gezond zijn. Maar hoe dikwijls komt het niet voor dat we ons wel fit voelen, maar dat we toch te kampen krijgen met tal van problemen.

Hoe weten we dat we als atleet goed bezig zijn met onze trainingen en in hoeverre we klaar zijn voor een wedstrijd? Vragen die kunnen beantwoord worden door een meting via de AcuGraph. Via Digital Meridian Imaging (computergestuurde meting) kunnen we de verdeling van de energie in ons lichaam meten.

De AcuGraph geeft een objectieve voorstelling van de verdeling van de energie (Qi) in ons lichaam.

Na de meting verschijnt onmiddellijk op het scherm een grafiek die de verdeling van de energie (Qi) in elke meridiaan in kaart brengt. Via verschillende vormen van interpretatie kunnen acupuncturisten precies tonen aan de patiënten hoe het gesteld is met hun energieniveau.

We verkrijgen onder andere een persoonlijke energiescore: P.I.E (Personal Integrated Energy). Dit is het persoonlijk energieniveau die een combinatie is van de hoeveelheid energie en de verdeling van die energie in de meridianen. We verkrijgen daarnaast ook de verdeling van energie volgens de vijf elementen, volgens Yin-Yang, volgens de orgaanklok en volgens verschillende ratio’s weergeven.

Dit alles tesamen maakt dat we als therapeut en als patiënt een duidelijk beeld krijgen van het functioneren van ons lichaam.

Wat doen we daar nu mee?

Om de dysbalans in ons lichaam te herstellen kunnen we beroep doen op verschillende therapieën.

Acupunctuur is de meest aangewezen therapie om ons energiesysteem terug in balans te brengen. Maar het mooie aan de screening met de AcuGraph is dat er ook advies kan gegeven worden qua voeding, qua omgaan met emoties en qua structurele blokkades (kiné, osteopathie, manuele therapie,…)